Een beter begrip van onze aanpak

Omdat de gezondheid van onze consumenten een van onze prioriteiten blijft, heeft Belvas ervoor gekozen om een assortiment gecertificeerde chocolade te ontwikkelen zonder toegevoegde suikers en met weinig natuurlijke suiker. Terwijl het 100% biologisch blijft, kun je genieten van gezonde, gastronomische chocolade gemaakt met vezels uit de cichoreiwortel (inuline).

Wat is inuline?

Inuline is een natuurlijke vezel die in veel planten voorkomt, zoals cichorei en agave.

De voordelen:

  • Verbetert de spijsvertering dankzij een hoogwaardige darmflora
  • Reguleert en stabiliseert de bloedsuikerspiegel: onze pralines zijn speciaal aangepast voor onze trouwe klanten met diabetes type II.
  • Helpt gewichtsverlies door hormonale regulatie van GLP1 (eetlustremmend hormoon) en ghreline (hongerhormoon)
  • Bevordert een goede cardiovasculaire gezondheid door cardiovasculaire spanning te verminderen via regulering van het cholesterolgehalte

Waarom kiezen voor inuline?

Om aan de aanbevelingen van gezondheidsinstanties te voldoen, moeten we onze leefgewoonten veranderen! 

Bij het Belvas-assortiment gaat deze verandering altijd samen met chocoladeplezier 

Wanneer je suiker consumeert, scheiden de moleculen waaruit het bestaat zich af in het spijsverteringsstelsel voor gebruik door de verschillende weefsels en cellen in je lichaam.

De consumptie van suiker moet in de gaten worden gehouden, want hoewel de bloedsuikerspiegel van nature wordt geregeld door insuline, kan te veel suiker erg gevaarlijk zijn.

Wist je dat? De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert een maximum van 25 g suiker per dag, wat minder is dan een blikje frisdrank.

Inuline bestaat uit dezelfde moleculen als ‘gewone suiker’, maar ze gedragen zich anders in ons lichaam. Ons spijsverteringsstelsel breekt het niet af, dus werkt het als een prebiotische vezel.

De zoetkracht is lager dan die van suiker, waardoor dit assortiment een unieke smaak heeft. Een andere smaak, maar nog steeds heerlijk.

Wist je dat? Het wordt aanbevolen om 30g vezels per dag te consumeren, of meer dan 800g sperziebonen!

Waarom vezels promoten?

Je lichaam is niet in staat om de vezels die je eet op te nemen, dus passeren ze het hele spijsverteringsstelsel om je dikke darm te bereiken.

Onderweg absorbeert de vezel de deeltjes die hij tegenkomt:

  • Water: dus zwelt het op, waardoor het meer ruimte inneemt in je maag en helpt om je darmflora in balans te houden.
  • Glucose: dit vertraagt de spijsvertering en beperkt de stijging van de bloedsuikerspiegel.
  • Cholesterol: dit helpt het risico op hart- en vaatziekten te beperken.

Vezels zijn dus een belangrijke bondgenoot voor een goede gezondheid en zitten in veel voedingsmiddelen, waaronder de meeste groene groenten!

Als je besluit je vezelinname te verhogen, is het echter raadzaam dit geleidelijk te doen om een opgeblazen gevoel te voorkomen. Je lichaam zal wennen aan deze nieuwe levensstijl en geleidelijk van deze onaangename bijwerkingen afkomen.