Belvas werd opgericht in 2005 en is een Belgische fabrikant van gecertificeerde biologische en Fairtrade chocolade

We verwerken al onze ingrediënten op traditionele wijze, zonder toegevoegde conserveringsmiddelen, kleurstoffen, aroma’s of smaakversterkers, zonder gehydrogeneerde vetten en zonder GGO’s.

Door geen chemicaliën te gebruiken en te kiezen voor biologische producten garandeert Belvas het welzijn en de gezondheid van zijn werknemers, producenten en consumenten. Dus, zonder de vraag naar kwaliteit te verloochenen en altijd klaar om gastronomische producten aan te bieden, biedt Belvas chocolade aan:

  • glutenvrij
  • zonder alcohol
  • zonder toegevoegde suiker – met inuline

Al onze pralines zijn biologisch en fairtrade gecertificeerd.

Onze missie is om lekkere chocolade te maken en tegelijkertijd de boeren een duurzaam inkomen te garanderen. Dankzij onze projecten in Peru en Ivoorkust kunnen we boeren een fatsoenlijk inkomen betalen, zonder tussenpersonen. Onze partnercoöperaties zijn aandeelhouder en lid van de raad van bestuur om ervoor te zorgen dat de cacaoboeren een eerlijk inkomen krijgen.Goed om weten…

De naam Belvas is eigenlijk een samentrekking van “Bel” voor België en “Vas” , die “goed voor het Zuiden” uitdrukt.

Het Belvas-logo, gestileerd door twee geklemde handen, is representatief voor de samenwerking tussen Noord en Zuid. Het doet denken aan de cacaoboon, handgemaakt vakmanschap en vat de missie van Belvas samen: pure cacao voor echte chocolade, een terugkeer naar authentieke smaken.