Een onwrikbare inzet voor het milieu

In 2011 verkregen we EMAS uitgegeven door de Europese Commissie.

Naast een groot aantal maatregelen en gedragsveranderingen is Belvas nu zelfvoorzienend in energie voor 50% van de behoeften, dankzij de installatie van 396 fotovoltaïsche panelen en een uniek systeem voor het terugwinnen van de warmte die wordt afgevoerd door de airconditioning.

De energie in de hete lucht wordt omgezet in heet water, dat vervolgens wordt gebruikt om de chocolade te smelten tijdens de productie van pralines en truffels. Datzelfde jaar kende de Europese Commissie ons de Europese EMAS-prijs toe, waarmee we “de meest milieuvriendelijke micro-onderneming van Europa” werden. De EMAS-certificering bestaat uit een groot aantal criteria en een permanente discipline die door een externe audit worden gecertificeerd. Deze omvatten het opstellen en publiceren van een milieuverklaring met jaarlijkse beoordelingen en doelstellingen.

U kunt deze hier vinden.

Belvas, de eerste ecologische chocoladefabriek van Noord-Europa

Belvas is een vernieuwer in de ontwikkeling van een duurzame economie. We verdedigen de principes en actoren van eerlijke handel zoals vastgelegd door Fairtrade Belgium en gecertificeerd door FLO-Cert (Fairtrade Labeling Organization).

We voldoen aan de biologische normen gecertificeerd door Certisys.

We hebben een chocoladefabriek ontworpen en gebouwd die ecologische productieprocessen hanteert.

Belvas neemt ook deel aan verschillende recyclageprogramma’s, zoals de omzetting van organisch afval in biomethanisatie.

Deze disciplines en hun controle worden uitgevoerd zonder het minste compromis aan de kwaliteit van onze producten. Integendeel, door ingrediënten van de hoogste kwaliteit en natuurlijke ingrediënten te gebruiken, zijn de smaken van onze producten authentiek. Door voortdurend te streven naar het behoud van deze kwaliteit, willen we chocoladeliefhebbers die hun vertrouwen in ons stellen, laten zien dat een ethisch product ook lekker kan zijn.

In samenwerking met de Agro Bio Tech University in Gembloux doet Belvas onderzoek naar zuivelingrediënten, conservering en de kristallisatie van lecithinevrije biologische chocolade.