Een prijswinnende chocolade

Ons motto: niets dan natuurlijk, van de 72% cacao tot de boter, de biologische amandelen uit Murcia, de biologische hazelnoten uit Piemonte, de biologische pistachenoten uit Sicilië, de biologische crème fraîche (lokaal, natuurlijk!), de vanille en alle andere ingrediënten die bij het maken van chocolade worden gebruikt.

Geen conserveringsmiddelen, geen kleurstoffen, geen smaakversterkers, geen aroma’s, geen GMO’s, geen gehydrogeneerde vetten. Onze producten zijn ook glutenvrij.

De verscheidenheid aan smaken in ons chocoladeassortiment wordt uitsluitend bereikt door de verschillende herkomst van de ingrediënten, waardoor onze producten een ware ontdekking zijn van het beste dat de aarde te bieden heeft.

Onze uitdaging: bewijzen dat biologische en fairtrade producten even goed smaken als ze zijn voor mens en natuur.

Gezondheid is een van onze grootste zorgen. Of het nu gaat om de gezondheid van degenen die onze chocolaatjes proeven, de gezondheid van onze werknemers of de gezondheid van de kleine producenten die dankzij de biologische landbouw niet in contact komen met chemicaliën.

Al onze producten zijn Fairtrade gecertificeerd. We vinden dat we de landen in het Zuiden dankbaar moeten zijn voor de prachtige grondstoffen die we gebruiken en beschouwen eerlijke handel als een plicht.

Belvas wil nog een stap verder gaan in de ‘duurzame’ aanpak. In 2009 stelden we onszelf een nieuwe uitdaging: de eerste ecologische chocoladefabriek worden. Er werd een nieuw atelier gebouwd in Ghislenghien en alle processen van de chocoladefabriek werden in die zin herzien.

En met succes. In 2011 werd Belvas door de Europese Commissie uitgeroepen tot “Meest milieuvriendelijke micro-onderneming van Europa” en won het de EMAS-prijs in deze categorie in Warschau.

En in 2012 werd Belvas genomineerd voor een Silver Award in de categorie Responsible Economy door het Alliances-netwerk in de regio Nord-Pas-de-Calais en won Belvas de Hainaut Horizons-prijs (de prijs voor duurzame ontwikkeling van de provincie Henegouwen).

Belvas, pure cacao voor echte chocolade.