Kostbare chocolade

Ons codewoord: uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zowel voor de chocolade met 72% cacao als voor de boter, de bio-amandelen uit Murcia, de bio-hazelnoten uit Piemonte, de bio-pistachenoten uit Sicilië, de biologische room (van lokale herkomst natuurlijk !), de vanille en alle andere ingrediënten die worden gebruikt in de chocolaterie.

Geen bewaarmiddelen, kleurstoffen, smaakversterkers, toegevoegde aroma’s, GGO’s of gehydrogeneerde vetten. Onze producten bevatten ook geen gluten.

De diversiteit aan smaken in ons pralineaanbod is enkel te danken aan de verschillende origines van de ingrediënten. Op die manier bieden laten onze producten u kennismaken met het beste wat de aarde te bieden heeft.

Onze uitdaging: bewijzen dat bio- en fairtradeproducten niet alleen goed zijn voor mens en natuur, maar bovendien ook nog heerlijk smaken.

Het gezondheidscriterium is een van onze grootste bekommernissen. Daarbij denken we zowel aan de gezondheid van onze medewerkers als aan die van de kleine producenten, die dankzij de biologische teelt niet worden blootgesteld aan chemische producten.

Al onze producten zijn Fairtrade-gecertificeerd met het Fairtrade keurmerk. Wij vinden dat wij iets verschuldigd zijn aan de landen van het Zuiden voor de schitterende grondstoffen die we gebruiken en beschouwen Fairtrade dan ook als een plicht.

Belvas wil steeds verder gaan op het vlak van “duurzaamheid”. In 2009 stelden we onszelf een nieuwe uitdaging: we wilden de eerste milieuvriendelijke chocolatier van Europa worden. We bouwden een nieuwe werkplaats in Gellingen en alle processen van de chocoladefabriek werden in het licht daarvan herzien.

En het is ons gelukt. In 2011 werd Belvas door de Europese Commissie uitgeroepen tot “milieuvriendelijkste micro-onderneming van Europa”. In Warschau kregen we de EMAS-award in deze categorie overhandigd.

En in 2012 werd Belvas genomineerd voor “zilver” in de trofee van Verantwoorde Economie voor de Netwerkallianties in regio Nord-Pas de Calais en behaalden we ook de prijs Henegouwen Horizons (Prijs voor Duurzame Ontwikkeling van de provincie Henegouwen).

Belvas, zuivere cacao voor echte chocolade.